Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4057

Judecătorii scoși la lucru în ziua turului II al alegerilor locale

19 noi. 2023,, 08:00   Societate
4385 0

Judecătorii moldoveni vor ieși la muncă în zilele de sîmbătă și duminică, 18-19 noiembrie 2023, în perioada desfășurării turului II al alegerilor locale generale.

O decizie în acest sens a fost luată la ședința de joi, 16 noiembrie curent, de membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

„Cu 6 voturi pro, 0 împotrivă a membrilor prezenți, plenul CSM hotărăște: Zilele de odihnă, 18-19 noiembrie 2023, se declară lucrătoare pentru judecători sau complete de judecată specializați în materie de Contencios admnistrativ care vor examina contestațiile repartizate, precum și pentru persoanele responsabile de înregistrare și asigurare a repartizării aleatorie a cauzelor în judecătorii, Curțile de Apel, potrivit circumscripțiilor în care vor avea loc alegeri și Curții Supreme de Justiție.

Contestațiile în materie electorală, depuse la instanțele de judecată în zilele de odihnă, 18-19 noiembrie 2023, se vor repartiza judecătorilor, sau după caz, completelor de judecată specializați în materie de Contencios administrativ în mod aleatoriu prin intermediul Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD)”, a precizat președintele interimar al CSM, Sergiu Caraman, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Pe 19 noiembrie curent, alegătorii din 273 de localități urmează să meargă din nou la urne pentru a-și vota viitorii primari. În buletinele de vot vor găsi cîte două nume, fiind vorba despre primii doi candidați care au acumulat cele mai multe voturi pe 5 noiembrie curent, în cadrul primului tur al alegerilor locale generale.


1
1
1
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?