X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Judecătoria Chișinău: complete fără grefieri, funcții vacante și zeci de magistrați care nu pot activa

9 apr. 2022,, 18:30   Societate
3117 0

Judecătoria Chișinău, sediul Centru, reclamă o situație dificilă care perturbează buna desfășurare a proceselor de judecată.

Într-un mesaj postat pe pagina de facebook, instanța susține că mai multe funcții sînt vacante, completele de judecată nu au grefieri suficienți, iar 15 magistrați nu pot activa din cauză că nu le-a fost prelungit mandatul, transmite Noi.md cu referire la anticorupție.md.

„Vă aducem la cunoștință situația dificilă în care se află la moment Sediul Centru al Judecătoriei Chișinău. La 17 martie 2022, în sediul Centru al Judecătoriei Chișinău, au expirat împuternicirile a 15 judecători numiți pe un termen de 5 ani și anume: Diana Tricolici, Dragoș Crigan, Eugeniu Beșelea, Georgeta Grozav, Larisa Lavric, Lucia Bagrin, Lorina Ciubotaru, Maria Frunze, Octavian Dvornic, Rodica Berdilo, Vasilache Serafim, Victoria Sanduța, Cristina Panfil, Valentin Lastavețchi, Taisia Prutean.

Dosarele civile aflate în procedura judecătorilor, împuternicirile cărora au expirat (în jur de 4000 de dosare civile), vor rămîne în procedura acestora.

Respectiv, în sediul Centru al Judecătoriei Chișinău, la moment, sînt 41 de judecători care au împuterniciri de examinare a cauzelor civile, iar volumul de muncă, ca urmare a expirării împuternicirilor a 15 judecători, a crescut considerabil. La moment, în sediul Centru al Judecătoriei Chișinău, sînt în examinare 17 163 de dosare civile.


De asemenea, în sediul Centru, 23 de complete de judecată sînt fără grefieri, iar în cancelarie sînt vacante 11 funcții.

După emiterea Dispoziției nr. 13 din 31 martie 2022 de către Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, în termen de 10 zile de la încetarea stării de urgență, completele de judecată vor întreprinde masuri măsuri pentru fixarea termenelor de judecată și citarea părților.

În asemenea circumstanțe, rugăm justițiabilii să manifeste înțelegere, or sîntem într-o situație dificilă creată de circumstanțe obiective, independente de voința administrației sediului și a judecătorilor”, se arată în mesajuș instanței postat pe pagina sa de Facebook.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?