Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Iubitorii de artă se pot delecta cu muzică clasică la Festivalul Internațional «Crescendo»

29 sep. 2023,, 20:16   Societate
2873 0

Festivalul Internațional de muzică clasică “Crescendo”, ediția a XI-a, se desfăşoară în perioada 20 septembrie - 01 octombrie la Cahul.

Evenimentul cuprinde concerte de muzică clasică, unde evoluează soliști și orchestre renumite din țară, dar și de peste hotare, notează Noi.md.

Startul Festivalului a fost dat în data de 20 septembrie la Sala festivă a Universității de Stat „B.P.Hasdeu” din municipiul Cahul, unde a evoluat Nouă Orchestră Transilvană din Cluj-Napoca, România.

Despre artă și proiecția acesteia în viața de zi cu zi, dar și despre emoțiile fascinante oferite de notele muzicii clasice s-a vorbit cu mult entuziasm în cadrul întîlnirii cu elevii în școlile de muzică din sudul Republicii Moldova.

La biserica «Speranța» din Cahul, marele dirijor Jorj Hrisanfovici Kosinsky din Odesa, Ucraina, a organizat un concert de muzică corală, iar laureaţii Concursului Internațional „Nicolae Știuca” au evoluat la Palatul de Cultură „Nicolae Botgros” din oraș.


De pe scena Palatului, au mai încîntat publicul Corul Național de Cameră, soliștii Filarmonicii Naționale «Serghei Lunchevici», dar și ai Teatrului de Operă și Balet «Maria Bieșu».

Mîine, va evolua pianistul Alexandr Palei, iar în data de 1 octombrie va încheia evenimentul Orchestra Națională Simfonică a companiei «Teleradio-Moldova».3
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?