Transnistria stiri: 1346
Eurovision stiri: 498

Ion Druță, felicitat de către Patriarhul Rusiei

14 sep. 2023,, 18:15   Societate
3858 0

PF Kirill, Patriarhul Rusiei, l-a felicitat pe Ion Druță cu prilejul aniversării a 95 de ani de la naștere. Amintim că scriitorul moldovean este stabilit la Moscova.

Iată cum sună felicitarea Patriarhului Kirill, adresată lui Druță:

„Scriitorului poporului Moldovei I. P. Druță. Stimate Ion Panteleevici! Vă felicit cordial cu ocazia aniversării a 95 de ani din ziua nașterii! Sunteți binecuvîntat de la Dumnezeu cu un talent literar excepțional, pe care l-ați multiplicat cu dragostea de muncă, combinată cu permanenta căutare creativă și tendința de a descoperi frumusețea lumii create de Dumnezeu, bogăția credinței ortodoxe și a tradiției spirituale.

Salutăm faptul că operele Dvs., proslăvind pămîntul natal, moldovenesc, și atingînd profunde probleme etice, găsesc un răspuns sincer nu doar în inimile oamenilor deșteptați la viață, ci și în generația în creștere, în care căutați să treziți sentimente binecuvîntate, dar și să cultivați dragostea pentru Hristos, Patrie și cei apropiați.

Vă doresc tărie pentru puterea de care dați dovadă, vioiciune spiritului, pace sufletească și binecuvîntatul ajutor al lui Dumnezeu în scopul mîntuirii”.


Scriitorul Ion Druță a împlinit 95 de ani pe data de 3 septembrie.

26
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?