X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Înverzirea Moldovei: Copaci sădiți la cimitirul militar din Șerpeni

12 noi. 2023,, 05:00   Societate
1820 0

La cimitirul militar din complexul memorial Capului de pod Șerpeni au fost sădiți copaci în memoria eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, care au căzut pentru eliberarea țării noastre de fascism.

Despre aceasta a scris pe pagina sa de socializare unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, conducătorul echipei de căutare "August", Alexei Petrovici, scrie Noi.md.

"Astăzi sădim aici copaci, înverzind frumoasa noastră patrie, frumoasa noastră Moldovă. Plantăm copaci în memoria eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei, în cinstea celor care au căzut pentru eliberarea țării noastre de fascism. Înverzește, scumpa mea Patrie!", a spus Alexei Petrovici.

Menționăm că, la 11 noiembrie, în Moldova a demarat Programul național de Împădurire care prevede reabilitarea și crearea de păduri noi, iar în acest scop autoritățile au pregătit 35 de milioane de puieți.

Campania este organizată de Ministerul Mediului și Agenția "Moldsilva", sub egida președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Programul național de împădurire prevede restaurarea și crearea de noi păduri pe o suprafață de 145.000 de hectare pe parcursul a 10 ani (2023-2032).


7
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?