X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Invazie de albine în Chișinău: Specialiştii explică fenomenul

23 mai. 11:35   Societate
42791 0

În ultimele zile, tot mai mulţi internauţi publică fotografii şi secvenţe video cu albine care se grămedesc în roi prin Capitală. Insectele se opresc pe maşini sau chiar pe trotuar.

Ministerul Agriculturii a precizat că este vorba despre un fenoment natural, obişnuit pentru această perioadă, cunoscut drept roire. Mai exact, o colonie de albine se divide pentru a forma o nouă colonie. Specialiştii mai spun că actualmente există condiţii potrivite pentru reproducerea insectelor, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Roiurile de albine, în general, nu sînt agresive, fiind în căutarea unui nou loc pentru a-și stabili colonia. Atîta timp cît nu sînt provocate, ele nu prezintă un pericol pentru oameni. În cazul în care cetățenii observă un roi de albine, îi îndemnăm să apeleze la Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova sau să contacteze un apicultor local. Apicultorii sînt pregătiți corespunzător pentru a recolta roiurile în siguranță și pentru a le racola într-un mediu optim”, a comunicat purtătoarea de cuvînt a Ministerului Agriculturii, Daniela Turculeț.

Amintim că, marți, la Piața Centrală au fost filmate mii de albine și un agricultor care intervenea pentru a le prinde. Cazuri similare s-au produs în mai multe sectoare ale Capitalei, unde insectele și-au făcut loc pe mașini și pe trotuar.

8
11
5
6
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав