X 
Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

Inundații în Turcia și Grecia: MAEIE anunță dacă sunt moldoveni răniți

7 sep. 2023,, 20:50   Societate
1143 0

Destinațiile preferate ale moldovenilor, Turcia, Bulgaria și Grecia, sînt lovite de intemperii.

Conform presei internaționale, mai multe regiuni sînt afectate de inundații, averse și furtuni, iar mai mult de 10 oameni au decedat.

„Niciun cetățean moldovean nu a fost afectat, nefiind pînă la această oră recepționate solicitări de asistență în adresa misiunilor noastre diplomatice din Bulgaria, Grecia și Turcia”, a comunicat la solicitarea Realitatea Maxim Stratan, ofițerul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, transmite Știri.md.

Potrivit autorităților de la București, cel puțin 100 de cetățeni români au rămas blocați pe un feribot din Grecia. Totodată, o familie se află în Bulgaria, după ce din cauza inundațiilor i s-a defectat automobilul.

În Turcia, mai multe cartiere din Istanbul au fost inundate după o ploaie torențială care a durat circa șase ore. Patru persoane sînt dispărute, după ce apele au luat un camping din Kirklareli, iar el puțin două, inclusiv un turist, au murit. Numărul total al victimelor inundațiilor în Turcia ajuns la șapte.


În Grecia, peste un bărbat a căzut un zid, iar o femeie a fost găsită fără suflare în stradă. În Bulgaria, cel puțin trei oameni au murit, iar mașina în care călătoreau două femeie a fost luată de valuri. Persoanele sînt date dispărute.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?