Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Inundaţii în Indonezia: 50 de morţi şi 27 de dispăruţi

15 mai. 02:00   Societate
1364 0

Inundaţiile şi scurgerile de lavă rece provenite de la un vulcan situat pe insula Sumatra, în vestul Indoneziei, au cauzat 50 de decese şi 27 de persoane dispărute, potrivit unui nou bilanţ oficial publicat marţi.

Catastrofa, care s-a produs sîmbătă, a rănit totodată 37 de persoane şi a dus la evacuarea a 3.396 de persoane, a raportat într-un comunicat purtătorul de cuvînt al Agenţiei naţionale de gestionare a catastrofelor (BNPB), Abdul Muhari, transmite agerpres.ro

Ploi diluviene s-au abătut timp de mai multe ore sîmbătă seară asupra districtelor Agam şi Tanah Datar, în vestul insulei Sumatra, provocînd viituri şi scurgeri de lavă rece pe muntele Marapi, cel mai activ vulcan de pe această insulă indoneziană.

Suharyanto, directorul BNPB, care poartă un singur nume, aşa cum se întîmplă adeseori în Indonezia, a declarat că bilanţul victimelor s-ar putea agrava în perioada următoare.

El a cerut, în acelaşi comunicat, ca utilaje grele să fie trimise la faţa locului pentru a contribui la operaţiunile de căutare şi salvare.

Oficialul indonezian a precizat că ajutoarele sînt aduse în zonă pe cale aeriană şi terestră, utilizînd poduri de urgenţă amenajate după ce inundaţiile şi scurgerile de lavă rece au blocat accesul pe anumite drumuri.

Indonezia se confruntă frecvent cu alunecări de teren şi inundaţii pe durata sezonului ploios.

În 2022, aproximativ 24.000 de persoane au fost evacuate şi doi copii au murit în timpul inundaţiilor de pe insula Sumatra. Apărătorii mediului acuză defrişările cauzate de exploatările forestiere că au contribuit la agravarea catastrofei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?