X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Inspectorii fiscali, acuzați de evaziunea fiscală au primit mandate de arestare

28 aug. 2018,, 07:41   Societate
2985 0

Patru dintre cei cinci inspectori fiscali și administratori de firmă, reținuți săptămîna trecută în dosarul de evaziune fiscală, au primit mandate de arestare.

Deciziile au fost luate vineri, 24 august, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Centru.

Surse din cadrul anchetei au declarat pentru CrimeMoldova că procurorii au cerut pentru toți suspecții cîte 30 de zile de arest în izolator.

În urma deciziilor instanței, trei bănuiți au primit cîte 30 de zile de arest preventiv, alt inculpat - 30 de zile de arest la domiciliu, iar ultimul va fi cercetat sub control judiciar.

Cei trei suspecți, care au primit cîte 30 de zile de arest, au fost duși la Penitenciarul nr. 13 din capitală.


Totodată, procurorii au contestat deja la Curtea de Apel decizia de plasare în arest la domiciliu a unui suspect și hotărîrea prin care alt inculpat va fi cercetat sub control judiciar.

Potrivit sursei CrimeMoldova, unii bănuiți colaborează cu ancheta. Totodată, procurorii ar deține probele necesare pentru a demonstra vinovăția acestora.

Amintim că, trei angajați ai Serviciului Fisc al de Stat și doi administratori de firme au fost reținuți în urma unor percheziții desfășurate joi, 23 august, într-un dosar de evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari. Suspecții ar fi gestionat afaceri cu alcool etilic fără a contabiliza veniturile.

Angajații Serviciului Fiscal de Stat sînt bănuiţi de abuz de serviciu, iar administratorii de firme sînt suspectați de evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari.

Acţiunile de urmărire penală au loc în cadrul a două cauze, iniţiate acum cîteva luni.

Dacă vor fi găsiți vinovați, afaceriștii riscă pînă la șase ani de închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?