Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Informat, deci înarmat! Au scăzut cazurile de intoxicații și incendii în sectorul locativ

24 noi. 2023,, 09:31   Societate
1813 0

Peste 5300 de persoane au fost informate privind respectarea regulilor de utilizare a sobelor și altor surse de încălzit locuințele.

În acest sens, în perioada 15 – 21 noiembrie 2023, pompierii au inspectat 2159 de case și gospodării din mai multe raioane ale țării. Acești au evaluat starea sobelor și canale de evacuare a fumului, dar și au comunicat oamenilor despre necesitatea respectării regulilor antiincendiare. Angajații IGSU au îndemnat cetățenii să aerisească periodic încăperile unde sînt instalate sobele, dar și să nu obtureze canalele de ventilare pentru evitarea intoxicațiilor cu monoxid de carbon.

De asemenea, pompierii au rugat gospodarii să îndepărteze lucrurile combustibile și ușor inflamabile din preajma sobelor și instalațiilor de încălzi, în timpul exploatării acestora. Pentru evitarea producerii incendiilor în locuințe, specialiștii au atenționat că aprinderea focului cu lichide ușor inflamabile, cum ar fi benzina, motorina și gazul lampant este strict interzisă.

Conform regulilor de securitate, oamenii nu trebuie să suprasolicite sobele, iar pentru siguranța acestora, pe timp de noapte focul din sobă trebuie să fie stins.

Activitățile au fost lansate o dată cu începerea sezonului rece și vor continua pe toată această perioada, avînd drept scop minimalizarea cazurilor de intoxicații și incendii în sectorul locativ.


Potrivit datelor statistice ale IGSU, de la începutul sezonului rece au fost evaluate și inspectate 5585 case de locuit, fiind instruite în total 15254 de persoane. Totodată, ținem să menționăm că de la începutul anului 2023 numărul incendiilor a constituit 1461 în comparație cu 1546 incendii din perioada respectivă a anului trecut. De asemenea se constată o descreștere a cazurilor de deces cu -6 % în comparație cu anul 2022.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?