Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Indexarea pensiilor din aprilie - ce precizări face premierul Dorin Recean

20 feb. 16:40   Societate
6459 1

Recent, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a declarat că din data de 1 aprilie, pensiile ar urma să fie indexate cu 4,2 la sută. În privința acestei cifre prim-ministrul Dorin Recean a venit cu unele precizări, notează Noi.md.

Potrivit legislației în vigoare, pensiile vor fi indexate de la 1 aprilie 2024 în funcție de rata inflației înregistrată la finalul anului trecut. Alexei Buzu, ministrul Muncii și Protecției Sociale, spunea recent că, în aceste condiții, pensiile vor fi indexate cu 4,2%.

Cu toate acestea, luni, prim-ministrul Dorin Recean, a menționat în cadrul unei emisiuni televizate faptul că această cifră nu este una finală. "Acesta este primul calcul, pe care l-a făcut ministrul Buzu în baza legii.

Așa cum am declarat și anterior, pînă la sfîrșitul lui februarie vom face calculele necesare și vom anunța care va fi creșterea efectivă. Cifra de 4,2 la sută este primul calcul, pe care l-a făcut ministrul Buzu, dar va fi o cifră finală", a precizat premierul la emisiunea În Profunzime.

În contextul majorării pensiilor, Alexei Buzu a declarat anterior că de la începutul mandatului guvernării PAS pensia minimă în Republica Moldova a crescut cu 120%, iar cea medie - cu 70%.


"Ambele au crescut peste rata cumulativă a inflației. Cu siguranță, pensia este în continuare mică. Dacă vom avea creștere economică și pensiile vor crește", a spus ministrul.

6
0
0
4
63

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?