Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Îndemnul ministrului Justiției pentru judecători, în contextul reuniunii de mîine

16 mar. 2023,, 12:38   Societate
2976 0

Ministra Justiției îi îndeamnă pe magistrați să participe Adunarea Generală a Judecătorilor, programată pentru vineri, 17 martie.

Veronica Mihalov-Moraru susține că este important ca ședința să aibă loc pentru a restabili încrederea cetățenilor în sistemul de justiție, transmite tv8.md.

„Este important ca judecătorii să își asume această responsabilitate și decență de a participa și de a purcede la alegerile respective. Este nevoie de un CSM funcțional care să preia rezolvarea problemelor din sistemul judecătoresc”, a declarat Veronica Mihailov-Moraru într-o conferință de presă.

„Conflictele interne, inclusiv în sistemul judecătoresc, nu trebuie rezolvate din contul interesului public”, a adăugat ministra Justiției.

Veronica Mihailov-Moraru a subliniat că Ministerul Justiției a luat mai multe măsuri pentru eventuala situație în care Adunarea Generală a Judecătorilor ar putea să nu aibă loc. Printre acestea, proiectul de lege care prevede reducerea până la 1/3 a cvorumului necesar pentru Adunarea repetată a Judecătorilor.


Ce-i drept, proiectul a fost votat la începutul lunii martie abia în prima lectură.

„Am toată încrederea și sper că nu se va ajunge la acest lucru. Sper că judecătorii noștri onești vor pune în prim plan legea. Noi avem nevoie de un CSM funcțional”, a menționat ministra Justiției.

Pentru că niciun magistrat de la Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție nu a promovat Pre-Vetting-ul, Ministerul Justiției ar putea anunța un nou concurs pentru completarea fotoliilor în CSM.

1
1
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?