X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Incendiu la Orhei: Pompierii luptă cu flăcările mai bine de cinci ore

29 sep. 2023,, 16:17   Societate
3339 0

Un incendiu de proporții a izbucnit în satul Isacova, raionul Orhei.

Apelul la 112 a avut loc la ora 9.50, iar la ora 15.00 cei circa 60 de pompieri și salvatori care s-au deplasat la fața locului încă luptă ca flăcările să nu extindă pe o suprafață mai mare, dar, deocamdată, incendiul nu este localizat.

Nu se știe exact ce suprafață de vegetație a fost compromisă, dar e vorba de un teren destul de mare, a spus Liliana Pușcașu, șefa Direcției relații cu publicul din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), transmite Noi.md cu referire la ecopresa.md.

În context, IGSU îndeamnă oamenii să nu ardă vegetația uscată. În condiții de temperaturi ridicate, umiditate redusă și vînt, orice scîteie poate provoca incendii, care ulterior se extind pe suprafețe mari.

Mai mult, nu este indicată arderea gunoiului menajer, utilizarea focului deschis în apropierea pădurilor, inclusiv nimicirea vegetației prin ardere.


Date ale IGSU arată că, de la începutul anului curent, pompierii au fost nevoiți să intervină în peste 3500 de incendii de vegetație, în care au fost compromise circa 8900 de hectare de teren.

0
0
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?