Pentru stingerea flăcărilor, la fața locului au fost îndreptate 6 echipe de pompieri și 5 unități de tehnică din cadrul autorităților publice locale.
Ajunși, angajații IGSU au stabilit că flăcările au distrus circa 6 hectare de pădure de salcîm, pini și stejar din suprafața totală de 10 hectare.
La moment, angajații IGSU continuă să lucreze la fața locului pentru localizarea și lichidarea arderii.
Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite.
În acest context, IGSU repetat îndeamnă populația să fie foarte prudentă și să respecte cu strictețe regulile antiincendiare, în special pe timp de caniculă, pentru evitarea izbucnirii incendiilor forestiere și de vegetație uscată.
Cetățenii sînt îndemnați să nu dea foc vegetației uscate, să nu arunce mucuri de țigară, chibrituri sau alte obiecte aprinse pe suprafețe în preajma spațiilor forestiere.
În timpul odihnei în spații forestiere persoanele sînt îndemnate de salvatori să stingă rugurile și mangalurile la plecare, dar şi să nu lase nesupravegheate sursele de foc deschis.
Maturii sînt îndemnați să acorde atenție maximă copiilor și să nu le permită jocul cu focul pentru evitarea producerii incendiilor.
În situații de risc oamenii sînt rugați să apeleze Serviciul 112.
Primarul de Cahul, Nicolae Dandiș, a făcut apel la voluntari să ajute la stingerea incendiului. Potrivit lui, misiunea este îngreunată din cauza reliefului, care nu permite accesul autospecialelor în zonă.
„Nu cunoaștem cauza. O parte din fîșia forestieră deasupra orașului și a lacului s-a aprins. Toate echipajele de la Situații Excepționale Cahul sînt mobilizate, de la întreprinderile noastre municipale încă șase-șapte mașini sînt implicate, dar din cauza reliefului nu au acces cu tehnica. Respectiv, am făcut apel, sînt mai mulți colegi, voluntari care au sărit în ajutor”, a declarat Nicolae Dandiș pentru „Teleradio-Moldova”.
Adăuga comentariu