COVID-19 în MOLDOVA

Încă un protest a avut loc astăzi în centrul capitalei (VIDEO)

Încă un protest a avut loc astăzi în centrul capitalei (VIDEO)

Piața Marii Adunări Naționale a fost transformată astăzi într-o scenă, doar că nu pentru spectacol, ci pentru proteste. Cîntăreți, dansatori, dar și animatori din toate colțurile țării s-au adunat în fața Executivului, nemulțumiți de faptul că nu pot activa, din cauza extinderii stării de urgență.

Aceștia sînt gata să discute cu Guvernul condițiile care le-ar permite să-și reia activitatea, transmite tv8.md.

“ Vrem să lucrăm.”


Înarmați cu instrumente muzicale și pancarte, iar unii chiar deghizați în personaje din poveste, protestatarii au luat cu asalt Piața Marii Adunări Naționale. Nemulțumiți că nu pot activa din cauza pandemiei, aceștia au avut grijă să păstreze distanța socială și să poarte măști de protecție. Deși au stat aproape jumătate de an fără activitate, lipsa umorului și creativitate nu i-a părăsit.

“Moldoveanul cum nu dai, n-a facut nuntă cu ceai. Foaie verde trei zambile, Chicu noi venim la tine.”

Andrei este lăutar la petreceri. Odată cu interzicerea nunților și cumetriilor, a rămas fără surse de venit. Mai mult, el spune că împrumută bani, pentru a-și întreține familia.

ANDREI ȘTEFĂNEȚ, LĂUTAR: „S-au amînat practic toate evenimentele pe la anul acesta: nunți, cumetrii. Cu banul slab, vă dați seama am trei copii și trebuie să fac față.”

În aceeași situație este și Elena. Împreună cu soțul și cele două fetițe au creat o afacere de familie, sînt animatori la evenimente. Astăzi, în sens de protest, au îmbrăcat costumele.

„Salut, eu sînt Clounella și ele sînt ajutoarele mele Rapunzel și Alisa.”

Femeia susține că, pînă la începutul crizei, făceau bani la evenimente. Dar, de jumătate de an activează doar online, gratuit.

ELENA GRĂDINARU, ANIMATOARE: „Mie îmi pare foarte rău să zic că noi supraviețuim. Noi nu trăim, nu primim plăcere de la ceea ce facem”.

Prestatorii de servicii au spus că sînt de acord să se așeze la masa de negocieri cu cei din Executiv, pentru a găsi soluții, care să le permită să-și desfășoare activitatea.

Dar, nimeni de la Guvern nu a ieșit să discute cu protestatarii. Solicitat să comenteze nemulțumirile artiștilor, serviciul de presă al Guvernului ne-a spus să venim cu o solicitare în scris.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load