X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Încă o speranță pentru pasagerii care au cumpărat bilete de avion, dar s-au pomenit cu zborurile anulate

28 feb. 18:15   Societate
2557 0

Cetățenii își vor putea recupera mai rapid banii pentru biletele de avion nevalorificate de la companiile avia care au dat faliment. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost examinat la ședința de astăzi a Comisiei economie, buget și finanțe.

Proiectul prevede completarea Legii insolvabilității cu un punct nou potrivit căruia pasagerii care au cumpărat bilete de avion vor fi printre primii cărora li se vor întoarce banii, atunci cînd compania intră în insolvabilitate.

„Agenții economici încasează pe conturile bancare sume enorme rezultate din vînzarea biletelor pentru curse care eșuează, supraîndatorîndu-se față de pasageri. Anul 2023 a demonstrat o tendință negativă la capitolul numărului de petiții înaintate de consumatorii din domeniul aviației civile”, menționează în nota informativă autorii inițiativei legislative, deputații din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Radu Marian și Sergiu Lazarencu. Potrivit acestora, pînă acum pasagerii se clasau abia în rangul șapte după prioritate la întoarcerea datoriilor, iar acum aceștia vor fi printre primii.

Autorii proiectului de lege mai menționează că, în prezent, sînt peste 28 de mii de cetățeni care nu și-au primit banii înapoi pentru procurarea biletelor de la compania „Air Moldova”. Este vorba de 75 de mii de bilete în sumă de aproximativ 9 milioane de euro.

Membrii Comisiei economie, buget și finanțe au aprobat raportul la proiectul de lege pentru modificarea articolului 43 din Legea insolvabilității și vor propune examinarea și aprobarea acestuia în ședința în plen a Parlamentului.

3
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?