X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Încă o dronă a căzut pe teritoriul României

12 oct. 2023,, 11:10   Societate
1809 0

Încă o dronă a căzut pe teritoriul României. Potrivit Ministerului român al Apărării, la aproximativ 3 km de Plauru, județul Tulcea, a fost descoperit un crater de dronă, cu posibilă explozie la impact.

Se menționează că au fost luate măsuri de securizare a zonei și notificate structurile competente pentru ridicarea probelor și desfășurarea investigațiilor.

Ministerul român al Apărării a declarat pe 12 octombrie că pe „11 octombrie, forțele ruse au continuat atacurile asupra infrastructurii portuare ucrainene, în proximitatea graniței dintre Ucraina și România”.

Instituția română a menționat că în jurul orei 5:00 a fost descoperit un crater de dronă, cu posibilă explozie la impact, la aproximativ 3 km de Plauru, județul Tulcea.

„În baza informațiilor primite de la Poliția de Frontieră, privind un posibil impact pe teritoriul României, în proximitatea localității Plauru, din jud. Tulcea, echipe ale MApN, în cooperare cu forțe și mijloace din alte instituții ale Sistemului național de apărare, ordine publică şi siguranță națională, s-au deplasat în zonă pentru investigarea situației. În jurul orei 5.00, echipele din teren au raportat descoperirea unui crater de dronă, cu posibilă explozie la impact, într-o zonă cu vegetație aflată în apropierea malului drept al Brațului Chilia, la aproximativ 3 km vest de localitatea Plauru”, au comunicat reprezentanții Ministerului Apărării Naționale (MApN) din România.


Se menționează că au fost luate măsuri de securizare a zonei și notificate structurile competente pentru ridicarea probelor și desfășurarea investigațiilor.

„Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sînt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar”, a declarat instituția română.

Reamintim că, înainte de cazul raportat de Ministerul român al Apărării pe 12 octombrie, cel puțin trei drone au căzut în România, la Plauru și Nufăru. În România s-a decis adoptarea unor măsuri de protecție pentru populația din zonele învecinate localităților ucrainene Reni şi Ismail, precum şi emiterea de mesaje RO-Alert privind riscul căderii unor „elemente aparținînd mijloacelor de luptă utilizate în conflict”.

Ministrul român al Apărării Angel Tîlvăr a declarat, pe 11 octombrie, că raportul privind incidentele cu dronele căzute în Deltă a fost finalizat şi înaintat Parchetului General român. Totodată s-a constatat că dronele rusești care au căzut pe teritoriul României au fost lovite de apărarea antiaeriană ucraineană şi nu au vizat teritoriul României.

4
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?