Încă două poduri de pe drumurile publice naționale vor fi reparate

15 aug. 10:15   Societate
1880 0

Două poduri de pe drumuri publice naționale vor fi reabilitate. Acestea sînt podul R3 Chișinău – Hîncești – CimișliaBasarabeasca – frontiera cu Ucraina, km 95,740; și podul G109 DelacăuBulboaca – R2, km 23,850.

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) a anunțat despre semnarea contractelor privind lucrările de reabilitare și remediere a degradărilor la cele două poduri.

Potrivit ASD, valoarea proiectului pentru podul R3 este de aproximativ 20,5 milioane de lei (1 mln de euro). Alte 17,1 mln de lei sînt necesare pentru podul G109, notează Noi.md.

Printre lucrările care urmează a fi efectuate se numără demontarea și reparația grinzilor suprastructurii, refacerea căii podului, a trotuarelor din beton monolit, montarea parapetelor de siguranță și a celor pietonali, protejarea taluzurilor și refacerea sfertului de con pentru prevenirea eroziunii.

Scopul acestor lucrări este restabilirea proprietăților funcționale ale podurilor, asigurînd astfel circulația rutieră în condiții de siguranță și confort.


În Republica Moldova sînt în total 6800 de poduri. 877 dintre acestea se află în gestiunea ASD.

3
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?