X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru fiica fostului primar de Durlești

6 dec. 2021,, 20:55   Societate
2503 0

Fiica fostului primar de Durlești, Nicolae Crudu, Diana Crudu, reţinută pentru abuz de putere sau de serviciu, în interesul unui grup criminal organizat, în timp ce deținea funcţia de consilier la primăria Durleşti, a fost plasată în arest la domiciliu pentru un termen de 30 de zile.

Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul la Ciocana. Anterior, Crudu a stat în arest preventiv timp de 20 de zile, transmite Noi.md cu referire la publika.md.

Alţi foști funcționari din cadrul Primăriei Durlești, implicaţi în afaceri dubioase cu terenuri de pămînt, sunt cercetați penal de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de abuz de serviciu. Funcţionarii ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 6,5 milioane de lei. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pus la cale o schemă de înstrăinare a terenurilor din oraşul Durlești, în baza unor decizii ale consiliului orășenesc.

Potrivit CNA, în perioada 2005 - 2006, consilierul local, Nicolae Crudu, devenit ulterior primar, și alți funcționari din cadrul primăriei Durlești ar fi eliberat în mod fraudulos titluri de autentificare a dreptului deținătorului de teren pentru 21 de loturi cu suprafața totală de circa 1,5 hectare.Ulterior, acesta ar fi semnat mai multe procuri generale care îi permiteau atît lui, cît şi membrilor familiei sale, să administreze și să înstrăineze terenurile respective. Pentru a da un aspect legal acestei scheme, funcţionarii au perfectat contracte de vînzare - cumpărare a terenurilor, dar contra unor sume simbolice.

În urma unei anchete, s-a stabilit că beneficiarii finali ai terenurilor erau, de fapt, rude, persoane apropiate fostului consilier, dar și persoane implicate în schemă. În prezent, oamenii legii fac cercetări pentru stabilirea întregului cerc de suspecți și pedepsirea acestora.


Dacă va fi găsită vinovată, Diana Crudu riscă opt ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii timp de 15 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?