X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În Republica Moldova ar putea fi creată o clinică veterinară mobilă

11 dec. 2023,, 20:35   Societate
2034 0

Animalele din comunitățile rurale vor avea un nivel mai bun de îngrijire veterinară. Pentru aceasta, facultatea Medicină Veterinară din cadrul UTM are inițiativa de a crea o clinică veterinară mobilă, dotată cu echipamente moderne de diagnostic și pentru intervenții terapeutice.

Astfel, în situațiile de urgență sau în cazul în care proprietarii animalelor nu au posibilitate să meargă la un cabinet veterinar obișnuit, clinica mobilă va putea oferi asistență rapidă.

„Inițiativa de a înființa o clinică veterinară mobilă are toată susținerea ministerului, iar resurse financiare ar putea fi alocate în cadrul proiectului ”Investiții în guvernanța, creșterea și reziliența agricolă” (AGGRI), ce va fi lansat săptămîna viitoare. Este important ca această clinică să atingă două obiective principale: îmbunătățirea abilităților practice ale studenților și cadrelor didactice; oferirea consultanței și serviciilor ce țin de tratamente în vederea asigurării sănătății și bunăstării animalelor”, a menționat Vladimir Bolea.

În prezent, la facultatea Medicină Veterinară este deschisă și activează cu succes clinica veterinară pentru animale de companie, în cadrul căreia studenții efectuează zilnic cîte 2-3 intervenții chirurgicale, avînd posibilitatea să capete deprinderi practice.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?