Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

În R. Moldova urmează să fie creat Centrul de Consultanță Agricolă

17 ian. 2023,, 09:00   Societate
2091 0

În primul trimestrul al acestui an în Republica Moldova urmează să fie creat Centrul de Consultanță Agricolă.

Anunțul a fost făcut de ministrul Agricultorii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, în timpul consultărilor publice a Planului Național de Dezvoltare pentru anii 2022-2025 în domeniul agriculturii, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md.

Oficialul a precizat că sînt mai multe carențe la capitolul programelor de consultare a agricultorilor, iar anual se cheltuie zeci de milioane pentru acestea.

„Ministerul Agriculturii de-a lungul timpului a avut un vast program de susținere prin programe de consultare a agriculturii.

În 2022, în luna octombrie, la Ministerul Agriculturii a fost prezentat un raport cu rezultatul de ani de zile a acestor consultări.


În primul rînd, toate au purtat caracter strict formal și în al doilea este lipsă de calitate totală, deci două lucruri de bază.

Sumele plătite de către Ministerul Agriculturii pentru aceste servicii la varii companii se ridicau la 23 de milioane de lei, 7 milioane de lei, 3 milioane de lei, 8 milioane de lei”, a explicat Vladimir Bolea.

Vladimir Bolea a declarat că în Republica Moldova sînt mai multe programe internaționale care au în componența lor de cheltuieli bani pentru consultări.

Totodată, instituția își dorește ca aceste consultări să fie calitative, iar Ministerul Agriculturii va fi cel care va centraliza cerințele din partea agricultorilor și toate ofertele de astfel de servicii de la toți posibilii donatori.

2
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?