Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

În premieră, Moldova a fost inclusă într-un clasament global al celor mai influente țări

1 mar. 16:16   Societate
2425 0

Prima dată Republica Moldova a fost inclusă în Global Soft Power Index, în cercul țărilor recunoscute pentru influența culturală, socială și economică în lume. Țara noastră se află pe locul 118 din 193.

Precizările au fost făcute de vicepremierul moldovean Dumitru Alaiba. Potrivit oficialului, Moldova are scor bun la ⁠reputație, ⁠⁠oameni și valori, business și comerț, transmite NM.

Vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, a anunțat pe 1 martie că pentru prima dată Republica Moldova a fost inclusă în Global Soft Power Index.

„Locul 118 din 193 – Moldova își face debutul în Global Soft Power Index. În acest an, țara noastră intră în cercul țărilor recunoscute pentru influența culturală, socială și economică în lume”, a menționat Alaiba.

Potrivit ministrului, top 3 indicatori la care avem scor bun sînt:


1.⁠ ⁠reputație;

2.⁠ ⁠⁠oameni & valori;

3.⁠ ⁠⁠business și comerț.

Alaiba a scris că este un pas importat în promovarea imaginii noastre, pentru că ne arată cum sîntem percepuți în lume.

„În același timp, este o oportunitate care va deschide noi orizonturi pentru atragerea investițiilor. (…) Includerea în Index ne oferă o perspectivă valoroasă asupra modului în care sîntem percepuți la nivel global, permițîndu-ne să ne accentuăm punctele forte și să lucrăm la îmbunătățirea domeniilor cheie”, a comunicat oficialul.

De menționat, SUA și Marea Britanie apar ca cele mai influente națiuni. China este pe locul al treilea, depășind Japonia și Germania, scrie bizcommunity.com. Rusia, Ucraina și Israel s-au clasat mai jos în acest an. Rusia coboară cu trei locuri, pînă la un minim istoric de 16. Iar Ucraina a coborît cu șapte locuri, pînă pe locul 44. Israelul a coborît cu 5 poziții și a luat cea mai scăzută poziție din toate timpurile, pe locul 32. România se află pe locul 58 în acest clasament, urcînd 6 poziții.

Topul a fost realizat de compania de consultanţă Brand Finance.

6
12
1
2
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?