Transnistria stiri: 1353
Eurovision stiri: 499

În plin sezon de plantare, oamenii nu prea se grăbesc să cumpere puieți de copaci. Care sunt prețurile

15 noi. 2023,, 19:00   Societate
2423 0

Dacă pînă în anii precedenți, în această perioadă oamenii făceau cozi la piața agricolă din Bălți pentru a-și face plinul cu pomi fructiferi, anul acesta comercianții spun că abia de vînd 10 pomi pe zi. Asta chiar dacă prețurile au rămas neschimbate.

Nicolae Fusu, Comerciant: „Foarte puțină lume, nu-i lume, toți sînt plecați peste hotare aici puțini cine o rămas, cu marfa nu știu ce o să facem așa cum dă Dumnezeu, cînd mai bine, cînd mai rău. Tot așa și a rămas, 40, 35 copacul, ceilalți așa și au rămas decorativi, nimic, lumea care și vine nu-i, nu are bani, mai mult comunale, mai mult de mîncare”.

Raisa, Comerciant: „Lumea nu are bani, de atîta și nu sînt cumpărători, acuma au pe toamnă grijă să ia cărbuni, lemne și aceasta este tot altă pricină nu este. – Dar prețurile cum sînt față de anul trecut? Tot așa, la noi iaca aici tot așa “.

Puținii cumpărători din piață spun că acum au alte priorități financiare, de aceea își pot permite cîte unul doi copăcei maxim.

„Prețurile sînt mari, dar ce să facem dacă ne trebuie. Sezonul este toamna și primăvara, este sezonul. – Cum credeți, sînt buni copacii? Nu știu, vom vedea, va fi roadă și vom vedea “.


„Toamna se pune copacii și poama se pune toamna, este mai rentabil, mai bun, primăvara ei încep să lucreze. Pentru un pensionar invalid e cam scump, dar nu avem ce face “.

„Prețurile cum au fost așa și au rămas, adică tuia era 100 de lei, acuma este 150. În orice caz crește și ne uităm, vrem ceva diferit, deosebit”

„ Am cumpărat pere, prune, ce am mai luat noi acolo, pere și prune. – Cum vi se par prețurile anul acesta? Erau 35 anul trecut, dar e tot cam așa, tot cam așa“.

Astăzi la piața angro din Bălți, prețul pomilor fructiferi varia între 35 și 45 de lei.

6
0
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?