X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În Moldova va fi creat un Consiliu ce va decide asupra aplicării sancțiunilor

6 feb. 16:46   Societate
2029 1

În Republica Moldova urmează să fie creat un Consiliu interinstituțional de supervizare, responsabil de aplicarea sancțiunilor de către țara noastră și de aplicarea măsurilor restrictive internaționale.

Cabinetul de miniștri urmează să aprobe Regulamentul privind funcționarea entității.

Consiliul va fi condus de prim-ministrul Republicii Moldova. Membri ai acestuia vor mai fi ministrul justiției, ministrul afacerilor externe și integrării europene, ministrul afacerilor interne, ministrul finanțelor, ministrul dezvoltării economice și digitalizării, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, directorul Serviciului de Informații și Securitate, directorul Serviciului Fiscal de Stat, directorul Serviciului Vamal, directorul Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, șeful Inspectoratului General pentru Migrație, șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și directorul Centrului Național Anticorupție, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Consiliul este un organ colegial creat în vederea asigurării cadrului general de cooperare în domeniul implementării în Republica Moldova a măsurilor restrictive internaționale și a introducerii, din propria inițiativă, de către Republica Moldova, a unor astfel de măsuri”, se arată în proiectul hotărîrii de Guvern.

Membrii Consiliului vor putea ține evidența sancțiunilor aplicate de Republica Moldova, vor comunica persoanelor vizate despre ele, dacă măsurile se impun de către autoritățile țara noastră și le vor comunica motivele deciziilor. Periodic, dar nu mai rar decît o dată pe an, aceștia vor asigura din oficiu reexaminarea situaţiei persoanelor supuse restricțiilor și vor decide dacă este necesară ridicarea măsurilor.


Conform proiectului, Consiliul va putea solicita informații autorităților din alte state și va avea dreptul să obțină în regim de urgență date necesare pentru exercitarea atribuțiilor de la instituțiile din Republica Moldova.

1
1
0
0
38

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?