Transnistria stiri: 1359
Eurovision stiri: 499

În Moldova fost lansat Sistemului special de comunicații TETRA

1 dec. 2023,, 19:30   Societate
3325 0

Astăzi, 1 decembrie 2023, a fost lansat Sistemului special de comunicații TETRA, implementat cu sprijinul Guvernului SUA.

La evenimentul solemn a participat Prim Ministrul Guvernului Republicii Moldova, Dorin Recean, Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, Subsecretarul de Stat pentru Securitate Civilă, Democrație și Drepturile Omului, Uzra Zeya și Ambasadorul SUA în Republica, Excelența Sa Kent D. Logsdon

În mesajul său, prim ministrul Dorin Recean a declarat:

Republica Moldova va avea un sistem securizat de comunicații, care va consolida activitatea tuturor forțelor de ordine din țară și va contribui la întărirea securității naționale.

Ministerul Afacerilor Interne a lansat astăzi Sistemului special de comunicații TETRA, un proiect implementat cu sprijinul Guvernului SUA, care va aloca un suport de 22,3 milioane de dolari. Acest proiect face parte din eforturile noastre de a moderniza domeniul afacerilor interne și apărare. Noul sistem va permite efectuarea rapidă a schimbului de date în prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere.


Ministrul Afacerilor Interne Adrian Efros a subliniat:

Modernizarea sistemului TETRA va aduce îmbunătățiri semnificative în termeni de capacitate, acoperire și securitate a datelor. Astfel, asigurăm o comunicare mai clară, mai rapidă și mai sigură între diversele structuri ale statului, îmbunătățind considerabil coordonarea în situații critice. Această investiție în tehnologie nu numai că consolidează capacitatea noastră de răspuns la amenințări, dar și sprijină eficiența și sinergia între diferitele componente ale aparatului de stat.

Subsecretarul de Stat pentru Securitate Civilă, Democrație și Drepturile Omului Uzra Zeya a menționat:

Cu o valoare de 22,3 milioane de dolari, proiectul TETRA este cea mai mare investiție a Statelor Unite în sectorul de securitate din Republica Moldova. Acest proiect va extinde rețeaua existentă de comunicații a forțelor de ordine din Republica Moldova pe teritoriul întregii țări, în scopul asigurării autorităților moldovenești cu cele mai eficiente, fiabile și sigure capacități de comunicații. Această rețea de comunicare va sprijini toate autoritățile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Poliția de Frontieră, forțele de ordine și serviciile de urgență, pentru a proteja și securiza familiile, comunitățile și mediul de afacere din Moldova.

5
1
0
1
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?