X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

În Capitală va avea loc Campionatul la Gimnastică Ritmică

5 apr. 20:00   Societate
2378 0

Federația de Gimnastică Ritmică Sportivă din Republica Moldova anunță că, la 6 aprilie, în incinta Complexului sportiv al USMF „Nicolae Testemițanu” se va desfășura Campionatul Republicii Moldova la Gimnastică Ritmică, ediția 2024, notează Noi.md.

„Campionatul Republicii Moldova la Gimnastica Ritmică este cel mai important eveniment care are drept scop identificarea celor mai bune gimnaste pentru lotul național și a sportivilor care vor reprezenta Republica Moldova la cele mai importante evenimente internaționale din anul 2024. Evenimentul este organizat în conformitate cu cele mai înalte standarde de arbitraj, în vederea asigurării transparenței și obiectivității în aprecierea sportivelor”, susțin reprezentanții Federației.

În cadrul concursului vor participa 46 de gimnaste din cluburile și școlile sportive din Republica Moldova (25 de Junioare și 22 de Senioare). Junioarele sînt sportivele care concurează în cadrul normativului de Candidați în Maeștri ai Sportului, cu vîrsta cuprinsă între 14 și 15 ani. Senioarele sînt sportive care au îndeplinit vîrsta de 16 ani și execută un program tehnic complex și aspiră la obținerea titlurilor sportive de Maeștri ai Sportului.

Sportivele vor concura fiecare cu patru exerciții cu cele patru obiecte portative - cerc, minge, măciuci și panglică, în conformitate cu regulamentul tehnic al Federației Internaționale de Gimnastică. Regulamentul concursului prevede aprecierea celor mai bune gimnaste la proba individual compus (punctajul total obținut la cele patru exerciții din concurs), pe obiecte separate și pe echipe.

Programul concursului:


09:00-14:30 - Concursul categoria Junioare;

14:30-15:30 - Deschiderea oficială a concursului și Ceremonia de premiere a categoriei Junioare;

15:00-20:00 - Concursul categoria Senioare;

21:00 - Ceremonia de premiere a categoriei Senioare.

Gimnastica ritmică este o probă sportivă olimpică, practicată de fete cu vîrste cuprinse între cinci și 18 ani. În Republica Moldova, această probă sportivă este foarte populară și este practicată atît la nivel de sport performanță, cît și de către amatori.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?