X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În atenția fermierilor - cînd este ultima zi de depunere a cererilor pentru subvenții

6 noi. 2023,, 16:15   Societate
2113 0

Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) reamintește că 16 noiembrie curent - este ultima zi de depunere a cererilor de solicitare a subvenției în cadrul formei de subvenționare postinvestiție, notează Noi.md.

În acest context, Agenția ține să atenționeze solicitanții de subvenții despre următorii pași procedurali ce țin de depunere a dosarelor privind accesarea subvențiilor, și anume:

- Dosarele de solicitare a sprijinului financiar se depun la Direcțiile teritoriale ale Agenției din raza teritorială unde este amplasată investiția. Acestea se depun de către solicitant (administrator) sau reprezentantul legal al acestuia, cu confirmarea deținerii împuternicirii respective;

- Solicitantul va depune dosarul împreună cu toate documentele specificate în Lista documentelor anexate la cererea de acordare a subvenției;

- Dosarul se depune sigilat, numerotat, cît și semnat pe fiecare pagină de către solicitant. Copiile documentelor trebuie să conțină mențiunea ”conform originalului” și ștampila Direcției teritoriale.


După înregistrarea dosarului, solicitantului i se eliberează confirmarea cu privire la recepționarea dosarului.

AIPA urmează să recepționeze și să înregistreze toate cererile depuse de agenții economici, or, la identificarea neregulilor, Agenția urmează să înștiințeze participantul în vederea modificării cererii inițiale în cadrul procedurii pînă la finalizarea acesteia.

Astfel, fermierii sînt încurajați să depună efortul necesar ca cererile să fie depuse la cele 10 direcții teritoriale AIPA pînă la expirarea ultimei zile a apelului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?