X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În 2024 salariile aleșilor locali ar putea crește cu 50%! Ministrul Finanțelor caută soluții

12 dec. 2023,, 22:39   Societate
3190 0

Salariile primarilor, a viceprimarilor și secretarilor consiliilor locale ar putea fi majorate cu peste 50% în 2024, a declarat ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, la emisiunea Rezoomat de la Rlive.

Potrivit oficialului, va fi înaintat un amendament la bugetul de stat pentru 2024, care se va regăsi deja în lectura a doua a proiectului.

„Un an de zile am fost primar și știu problemele, așteptările cetățenilor. S-a cerut acest lucru. Noi acum sîntem în fază activă de a scutura tot ce mai avem ca să creștem semnificativ salariile. Eu zic că o să fie o creștere de peste 50 la sută. O să vedem cît o să reușim pînă la urmă. Pentru prima dată s-a vorbit de primari ca potențial de creștere. Noi ne asumăm acestă creștere din bugetul de stat pentru primari, viceprimarii și secretarii consiliilor locale. Totodată, încercăm în discuțiile cu CALM să liberalizăm potențialul autorităților în cazul în care au venituri proprii și să își permită să achite angajații din acestea. Discutăm la formula în cauză și sper împreună să găsim acel compromis”, a declarat Petru Rotaru.

Amintim că, în data de 9 decembrie, la Palatul Republicii s-a desfășurat Forumul primarilor sub egida Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. La eveniment au participat circa 900 de aleși locali.

La acest eveniment, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a solicitat Guvernului, majorarea salariilor aleșilor locali, a viceprimarilor și secretarilor consiliilor locale. Maia Sandu a mai remarcat că localitățile din țara noastră au nevoie de condiții bune de viață.

2
0
1
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?