Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1410

Implicarea activă a primarilor în creșterea suprafețelor împădurite, foarte importantă

25 iun. 16:45   Societate
1791 0

Astăzi, ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a efectuat o vizită de lucru la Leova, unde s-a întâlnit cu primarii din raion. Discuțiile s-au concentrat pe implicarea APL-urilor și cetățenilor în Programul de împădurire și gestionarea corectă a deșeurilor din localități.

În cadrul întâlnirii, s-a subliniat necesitatea unei implicări mai active a primarilor în creșterea suprafețelor împădurite, prin alocarea terenurilor pentru plantare. Ministrul Lazarencu a reiterat că terenurile care vor fi alocate pentru împădurire vor reveni în gestiunea primăriei peste 3-5 ani, când pădurea va deveni în stare de masiv.

Discuțiile au inclus și soluțiile aplicate de primari pentru menținerea curățeniei în localități. Exemplele bune sunt satele Iargara, Băiuș, Tigheci și Sărata-Nouă, care vor beneficia de peste 5000 de tomberoane, un camion de transport al gunoiului, un compactor de deșeuri, un sistem de supraveghere video și alte echipamente pentru gestionarea deșeurilor în această zonă.

În încheiere, ministrul Lazarencu a transmis un mesaj primarilor, evidențiind rolul acestora în comunitate.

„Primarii au rolul de a educa localnicii și a-i face să înțeleagă că depinde de fiecare om dacă localitatea va fi curată sau cu gunoi aruncat pe câmpuri și la marginea râurilor”, a menționat ministrul Mediului.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?