X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Imagini rare: Surorile Osoianu în casa părinților lor din satul Horești, raionul Fălești

6 iun. 02:00   Societate
1729 0

Agenția Națională a Arhivelor a publicat imagini rare din 1986, în care apar surorile Osoianu la casa părintească din satul Horești, raionul Fălești.

Este vorba de imagini din filmul „Tălăncuța”, al regizorului Anatol Codru și produs de „Moldova-Film”.

În imagini mai apar Dina Vrăjmașu și Veta Ghimpu-Munteanu.

Ansamblul etnofolcloric de familie „Surorile Osoianu” a fost creat în 1980 la Chișinău de Andrei Tamazlîcaru, ca parte a ansamblului „Tălăncuța”, un colectiv cunoscut în Republica Moldova. Din ansamblul făceau parte cele cinci surori Osoianu: Ileana, Iulia, Valentina, Romela și Maria. Repertoriul surorilor Osoianu include folclor pentru copii, cîntece pascale, de sărbători, de recrutare și cîntece lirice, colinde, doine, cîntece ciobănești și altele.

Colectivul „Tălăncuța” a fost înființat în 1980. Organizator și fondator a fost Andrei Tamazlîcaru, participant la numeroase expediții prin Moldova, de unde a adunat un număr mare de cîntece puțin cunoscute și neprelucrate. Aceste cîntece și au stat la baza repertoriului „Tălăncuța”. Trupa este formată din aproximativ 25 de interpreți talentați - aceștia sînt remarcabilii folcloriști din Moldova, precum Maria Iliuț, Surorile Osoianu, Veta Ghimpu-Munteanu, Victor Dubenco, Victor Botnaru și mulți alții.


Participanții ansamblului etnofolcloric „Tălăncuța” au fost distinși cu premii și titluri de onoare în anul 2010.

Mai multe informații despre muzica moldovenească, interpreți, colective muzicale puteți găsi pe site-ul moldovenii.md, la rubrica „Cultură”.

5
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?