COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6861

Imaginea zilei! Un copilaș cu drapelul R. Moldova în spate, fotografiat în Portugalia

11 iul. 14:11   Societate
1424 1

Imaginea zilei vine din Portugalia, unde un copil, a fost suprins cu drapelul Republicii Moldova în spate, probabil de părinții săi, care au făcut publică imaginea pe unul din grupurile de pe rețelele sociale.

Imaginea este însoțită și de un mesaj, care îndeamnă cetățenii la vot. „E timpul să te trezești și tu cel de acasă. Fă un pas și ajută-ne să facem istorie”, se arată în mesaj.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, la moment, sînt înregistrate disponibilități medii sau reduse la unele secții de votare din străinătate în următoarele state: Italia, Franța, Irlanda, Germania, Romînia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Portugalia și Grecia.

Moldovenii aflați peste hotare își pot exprima votul la cele 150 de secții de vot deschise pentru diasporă. Cele mai multe dintre ele, sînt amenajate pe continentul european, iar statul cu cele mai multe secţii deschise este Italia.

Recomandările MAEIE pentru diaspora:

  • Se votează cu pașaportul (inclusiv expirat), buletinul de identitate valabil și carnetul de marinar;
  • Rugăm diaspora să verifice din timp adresa celei mai apropiate secții de votare;
  • Respectați regulile sanitare din țările în care vă aflați
  • Cooperați cu voluntarii care sînt prezenți la secțiile de vot unde sînt anticipați un număr mai mare de alegători
  • Dacă observați careva nereguli, sesizați membrii biroului electoral sau CEC
  • În cazul în care în fața secției de votare s-a format rînd, rugăm conaționalii să respecte ordinea publică în respect pentru țările gazdă.

replicamedia.md

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽