Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

IGSU: Îndemnăm oamenii să nu întreprindă măsuri inutile precum consumul de iod în exces

4 mar. 2022,, 09:33   Societate
3593 0

În urma briefingului de presă, care a avut loc în contextul evenimentelor produse la Centrala Nucleară din Zaporojie, vineri, 4 martie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a îndemnat cetățenii să nu provoace panică și să nu întreprindă măsuri inutile de a consuma iod în exces, care poate dăuna propriei sănătăți.

În urma incendiului de la centrala atomică din Zaporojie, autoritățile din Chișinău anunță că în prezent, instalațiile nucleare de la Zaporojie nu sînt afectate și pentru Moldova nu există niciun pericol, iar datele de la Ministerul Mediului au confirmat că nivelul de radiație din țară nu înregistrează nicio creștere, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Totodată, pe parcursul zilei de astăzi, 4 martie, IGSU va veni cu un comunicat despre măsurile care ar trebui fi întreprinse, în cazul explodării unei centrale nucleare.

Clădirea afectată de incendiu nu are legătură cu partea tehnologică a centralei, fiind o facilitate de pregătire a personalului, conform unui comunicat al Reuters.

Amintim că, Agenția Internațională pentru Energie Atomică a anunțat că nivelul de radiație în zonă este normal și continuă să-l monitorizeze.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?