X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4153

Igor Dodon a fost citat la poliție. Ce s-a întîmplat

10 sep. 19:45   Societate
3063 1

Organizația Genderdoc-M a depus o plîngere penală și una contravențională pe numele președintelui Partidului Socialiștilor, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Potrivit lui Dodon, motivul ar fi că în activitatea sa politică a admis ca angajament electoral fraza „Nu vom permite implementarea propagandei LGBT în școli și în Chișinău, deoarece acest lucru este inacceptabil atît pentru majoritatea cadrelor didactice, cît și pentru părinții și familiile care au copii la școală”.

După părerea Genderdoc-M, anume această promisiune reprezintă instigare la ură, și tot după părerea lor cade sub incidența Codului Contravențional și Codului Penal (Instigarea la acțiuni violente pe motive de prejudecată), invocînd faptul că nu există cercetări sau studii care să demonstreze că societatea, profesorii, părinții, copiii ar fi deranjați de propagarea LQBT în școli.

Igor Dodon a subliniat că neacceptarea propagandei LGBT în școli, reprezintă poziția sa în calitate de cetățean și tată, el întotdeauna a militat pentru păstrarea tradițiilor sănătoase și va susține în continuare această cauză.

Președintele Partidului Socialiștilor, fostul președinte al Republicii Moldova a menționat că în țara noastră, familia tradițională este susținută de marea majoritate a societății și nu necesită confirmarea unor studii și cercetări realizate la comanda promotorilor acestei ideologii venite din afară.

38
4
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав