X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3992

Hub-ul mobil YMCA Moldova pune bazele educației digitale pentru pedagogii din zonele rurale ©

1 mar. 12:15   Societate
32073 0

Hub-ul mobil YMCA Moldova a ajuns în satul Biești, raionul Orhei. Aici, 16 pedagogi, profesori și educatori din grădinița comunei, împreună cu funcționari ai primăriei, au început un curs de inițiere în IT. Acestia invata lucrurile de baza la calculator, necesare in activitatea pedagocica sau in institutiile publice, precum Microsoft Office, utilizarea unui laptop, printarea documentelor, elaborarea prezentarilor, etc.

Astfel, YMCA Moldova isi propune sa contribuie la initiativa HP Inc. de a contribui la dezvoltarea digitala a peste 150 milioane de oameni pina in 2030. Pentru aceasta, YMCA Moldova a implementat deja proiectul centre Digitale Educationale, prin care a distribuit institutiilor educationale, centrelor pentru refugiati, centrelor de tineret, ONG-urilor, bibliotecilor, colegiilor si universitatilor din Moldova peste 5370 de laptopuri si calculatoare. Totodata, au fost lansate mai multe initiative comune cu HP Inc. precum HP IDEA, destinat profesorilor din mun. Chisinau sau programul HP Life, destinat elevilor din tara.

Prin urmare, participanții Hub-ului Digital YMCA din Biesti, Orhei, își propun să exploreze diverse instrumente și platforme de lucru la calculator, cu scopul de a-și îmbunătăți activitatea în instituțiile de învățământ. Această acțiune nu doar că va facilita munca acestora, dar va introduce și noi metode de lucru ce vor fi aplicate în relația cu copiii și elevii din comunitate.

Implementarea activităților de acest gen este posibilă datorită parteneriatului dintre YMCA Moldova și HP Inc. și demonstrează angajamentul comun pentru dezvoltarea durabilă și incluzivă a comunităților, asigurând că niciun membru al acestora nu este lăsat în urmă în era digitală în continuă evoluție.

Este important de menționat că aceste activități sunt implementate pentru femeile din mediul rural, oferindu-le un acces egal la noile tehnologii și oportunități de dezvoltare profesională. În contextul crizei din Ucraina, inițiativa include și refugiatele ucrainene, oferindu-le șansa de a se integra mai bine în comunitatea locală și de a-și valorifica potențialul în domeniul educației.

Această inițiativă face parte dintr-un program de acțiuni dezvoltat de Hub-ul mobil YMCA Moldova în parteneriat cu HP Inc. și AO Neoplus, o colaborare menită să aducă schimbări pozitive în comunitățile rurale din Moldova. Prin intermediul acestor cursuri de inițiere în IT, se deschid noi perspective și oportunități pentru educația rurală, consolidând astfel pilonul fundamental al dezvoltării durabile a societății.

1
1
0
2
1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?