Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Guvernul, despre arderea vegetației uscate: "Protejarea mediului este o responsabilitate comună"

5 apr. 10:45   Societate
1849 0

Guvernul a venit cu un mesaj în contextul înregistrării cazurilor de ardere a vegetației uscate cu urmări nefaste pentru mediul înconjurător și îndeamnă cetățenii să fie mai precauți, notează Noi.md.

"Incendierea terenurilor și a gunoiștilor are consecințe devastatoare asupra mediului și sănătății publice. Vă îndemnăm să renunțați la această practică!

Dacă observați incendii sau alte activități care pun în pericol mediul înconjurător, nu ezitați să apelați Serviciul 112.

Protejarea mediului este o responsabilitate comună", se arată în apelul Executivului, care precizează că, în urma unor astfel de incidente se distruge materia organică din sol; se poluează aerul și solul și se distrug pășunile și culturile agricole.

Totodată, potrivit IGSU, aruncarea chibriturilor, țigărilor sau altor obiecte aprinse pe suprafețe de iarbă uscată, în preajma spațiilor forestiere și terenurilor agricole se interzice strict.


De asemenea, o atenție deosebită trebuie să fie acordată minorilor. Aceștia trebuie supravegheați de maturi pentru a nu le permite jocul cu focul și alte surse de aprindere.

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?