X 
Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 586
Preşedintele stiri: 3727

Guvernul a aprobat conceptul „Bee Protect”

8 iun. 07:45   Societate
1994 0

Numărul cazurilor de intoxicare a albinelor va fi redus, datorită aplicației „Bee Protect”, al cărei concept a fost aprobat de Executiv. Aplicația a fost creată pentru a îmbunătăți comunicarea dintre producătorii agricoli și apicultori.

Aceștia urmează să se informeze reciproc despre tratarea terenurilor agricole și amplasarea stupinelor, a declarat secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Șarban, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

„Acest proiect permite agricultorilor să-și înregistreze locație stupinelor utilizînd tehnologia GPS, iar producătorii agricoli și silvicultorii să se conecteze și să introducă informații despre terenurile agricole sau terenurile din fondul forestier gestionate, precum și stropirilor preconizate, detalii despre produsele de uz fitosanitar folosite. Astfel ca să primească notificarea pe dispozitivele mobile ale acestora. Deci este un sistem absolut necesar la ziua de azi pentru sectorul apicultură”, a declarat Vasile Șarban.

Vasile Șarban a accentuat că în ultimii ani, peste 60% dintre familiile de albine, uneori și întreg efectivul, au fost intoxicate, din cauza comunicării defectuoase dintre producătorii agricoli și apicultori.

Conform datelor oficiale, în prezent, în Republica Moldova sînt înregistrate aproximativ 7800 de stupine, cu un număr total de peste 260 de mii de familii de albine.

1
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?