X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Grosu îi ia apărarea lui Spînu în scandalul cu Platforma DA: Eu cred în colegul meu

20 mai. 2022,, 07:22   Societate
2640 0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu îi ia apărarea ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu, după ce președintele Platformei DA, Dinu Plîngău a venit cu acuzații către vicepremier că mai multe licitații din sectorul energetic au fost fraudate.

Grosu susține că cei care vin cu astfel de învinuiri trebuie să meargă la Procuratură și să prezinte probe. „Eu cred în colegul meu, este un om de treabă”, a menționat acesta în cadrul unei emisiuni, notează Noi.md cu referire la unimedia.

„Vreau să le spun celor care ies cu așa acuzații, ca să meargă la Procuratură și să prezinte argumente. Eu cred în colegul meu, este un om de cumsecade, el și-a demonstrat talentul său în business. Este un organizator bun, împreună am condus multe campanii electorale”, a declarat Grosu.

Președintele Platformei DA, Dinu Plîngău a publicat o înregistrare audio în care reprezentantul Horus de la „Silovîie Mașinî” spune că are relații în R. Moldova și că licitația lucrărilor pentru „Termoelectrica” ar fi fost „aranjată”. „Vorbim despre interesele lui Andronachi, bitcoin-uri, business-ul din regiunea transnistreană, sub patronajul unor foști și actuali demnitari. Evident, vorbim despre contractele promovate de ministrul Andrei Spînu”, susține Plîngău.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a venit cu o reacție, după ce președintele Platformei DA, Dinu Plîngău a venit cu acuzații că mai multe licitații din sectorul energetic au fost fraudate, inclusiv contractul pentru gazele naturale, dar și licitația și semnarea contractului pentru reconstrucțiile de la Termoelectrica și Silovîie Mașinî. „Nu știu dacă este cazul să dau eu sfaturi, dar Platforma DA a ajuns sub 1% în sondaje tocmai din cauza pentru că au atacat permanent PAS”, a declarat Spînu.


Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, anunță prețul mediu estimat al electricității pentru luna mai - 66,7 dolari. Știind care este prețul de achiziție de la Cuciurgan, un simplu calcul matematic ni-l indică pe cel procurat din Ucraina, care urmează să acopere 30% din volume. Astfel, acesta ar fi de 83,5 dolari, însă cifra este ținută în secret de către instituțiile statului.

Contractul prin care țara noastră va suplini necesarul de curent electric pentru luna mai în valoare de 30% din Ucraina a fost semnat. Agenția Proprietății Publice a anunțat ieri că Energocom a semnat un contract de achiziție cu compania ucraineană Ukrhidroenergo, „conform prevederilor dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale din 29 aprilie”. Prețul de achiziție nu este anunțat public, la solicitarea părții ucrainene, a explicat instituția.

La sfîrșitul lunii aprilie, Energocom, în baza negocierilor directe, a semnat un contract de achiziție cu Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES), la prețul de 59,5 dolari/ MWh. MGRES și-a asumat să asigure 70% din necesarul de energie electrică pentru luna mai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?