Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Greva transportatorilor continuă, în ciuda presiunilor: Ne-am amintit de timpurile plahotniuciste

27 feb. 15:16   Societate
2468 0

În prima zi a grevei organizate de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), peste 70% din cursele naționale regulate de transport au fost suspendate, conform unei declarații oficiale emise de președintele consiliului APOTA, Oleg Alexa.

Protestul, care a afectat semnificativ transportul public, a dus la suspendarea majorității curselor în mai mult de 10 raioane ale țării, unde între 90-100% din cursele regulate au fost oprite.

Conform declarației lui Oleg Alexa, această acțiune vine ca răspuns la lipsa de dialog din partea autorităților, în ciuda unor presiuni pe care asociația le-a comparat cu perioadele anterioare de guvernare, cele "plahotniuciste".

Scopul protestului este de a atrage atenția autorităților asupra revendicărilor operatorilor de transport, care pînă în prezent nu au primit niciun semnal că acestea ar fi luate în considerare. Prin urmare, APOTA a anunțat că greva va continua.

APOTA și-a exprimat regretul față de populația afectată de aceste măsuri, subliniind că greva este singura formă de luptă disponibilă pentru a-și face auzite cerințele.


Pe de altă parte, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a catalogat decizia transportatorilor drept inacceptabilă, subliniind impactul negativ pe care îl va avea asupra cetățenilor.

De asemenea, Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a avertizat că operatorii care nu vor respecta programul de curse ar putea fi sancționați. Conform unui comunicat ANTA, amenzile pot ajunge pînă la 13.500 de lei pentru persoanele cu funcții de răspundere și aproximativ 22.500 de lei pentru entitățile juridice.

9
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?