X 
Transnistria stiri: 1393
Preşedintele stiri: 4035

Gherasimov: Cum ne-ar putea afecta rezultatele alegerilor parlamentare europene?

27 feb. 11:00   Societate
2136 1

Rezultatele alegerilor parlamentare europene ar înseamnă stabilirea unor relații noi cu fiecare comisar, totuși acest fapt nu influențează foarte mult asupra Republicii Moldova, susține negociatorul - șef al Republicii Moldova, Cristina Gherasimov, în cadrul emisiunii În Profunzime.

Această a subliniat faptul că în acest proces de aderare, important este să arătăm progres semnificativ în realizarea celor trei recomandări menționate de Comisia Europeană, notează Noi.md cu referire la protv.

Totodată ministra a menționat cînd ar putea începe procesul de aderare la UE.

„Nu avem un răspuns clar, dar pentru noi la moment nu este un reper crucial în ceea ce urmează. Acum știm că pînă la sfîrșitul lunii mai noi finalizăm prima etapă. Ne așteptăm la mai multe detalii după raportul de evaluare a comisiei din luna martie.”

Totodată, negociatorul - șef al Republicii Moldova a menționat faptul că și noi și Ucraina acum mergem în paralel în această prima etapă de evaluare.


Fiind întrebată cum ne-ar putea afecta rezultatele alegerilor parlamentare europene, Gherasimov a răspuns:

„Vor duce la crearea unor noi comisii europene. Asta înseamnă să stabilim relații noi cu fiecare comisar. Noi lucrăm indiferent de ce se întîmplă politic la Bruxelles și nu ne afectează foarte mult”, a spus Ministrul.

Avînd în vedere faptul că anul acesta în Republica Moldova vor avea loc alegerile, Gherasimov susține că mai importantă este dorința cetățenilor de a face parte din Uniunea Europeană.

Totodată, Cristina Gherasimov a spus ce părere are despre inițiativa șefei statului, Maia Sandu,

„Acest fapt va ajută statul să economisească anumite resurse și timpul”, a spus Ministra.

4
1
0
1
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?