Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Gestul făcut de un cîine pentru a-și salva stăpînul

11 iun. 06:00   Societate
3268 0

În statul american Oregon, un cîine a alergat aproape 6,5 kilometri pentru a cere ajutorul de care avea nevoie stăpînul său.

Bărbatul, împreună cu animalele sale de companie, a fost implicat într-un accident într-un lanț muntos. Povestea neobișnuită a salvării a fost relatată de publicația The Guardian.

Brandon Garrett se afla cu mașina împreună cu cei patru cîini ai săi în comitatul Baker, nu departe de locul în care familia sa se afla în camping. Biroul șerifului din comitat a declarat că bărbatul nu a reușit să își controleze mașina într-o curbă periculoasă și a căzut de pe un dig.

Garrett a supraviețuit, dar accidentul l-a lăsat în imposibilitatea de a se deplasa și l-a determinat să aștepte și să spere la ajutor. Unul dintre cîinii săi a fugit înapoi la locul de cazare în tabără. Drumul pentru a ajunge acolo a fost de patru mile (aproape 6,5 kilometri). Apariția cîinelui i-a făcut pe membrii familiei să se îngrijoreze în legătură cu Brandon, așa că au decis să înceapă căutările și chiar a doua zi dimineață au găsit camioneta bărbatului în pîrîu. Pentru a ajunge la mașină, rudele bărbatului nu au putut din cauza terenului dificil, așa că au apelat la ajutorul salvatorilor. Aceștia, cu ajutorul drujbelor, au reușit să construiască o potecă pînă la locul accidentului. Apoi au folosit o pătură de salvare și o frînghie pentru a-l scoate pe Garrett din rîpă. Bărbatul a fost găsit la aproximativ 100 de metri de locul unde s-a produs accidentul, împreună cu ceilalți trei cîini ai săi, care erau, de asemenea, în viață.

Garrett a primit primul ajutor și a fost dus ulterior cu o ambulanță la un elicopter care l-a transportat la un spital local. Despre starea de sănătate a bărbatului detalii nu se cunosc deocamdată.

15
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?