X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Gest impresionant! Un grup de scoțieni a donat 3 mii de lire unei asociații

13 noi. 2021,, 13:09   Societate
4414 3

Gest impresionant de la un grup de scoțieni! Aceștia au venit să-și susțină echipa de fotbal, iar pe lângă asta, au donat și 3000 de lire sterline pentru o asociație obștească care îngrijește de 20 de copii din familii social vulnerabile. La eveniment a fost prezent și șeful adjunct al Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

În debutul evenimentului, copiii au întâmpinat oaspeții cu pâine și sare. Reprezentantul Ambasadei Marii Britanii la Chișinău a menționat, printre altele, că astfel de gesturi sunt necesare, pentru că unesc oamenii, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„În seara aceasta, Moldova joacă cu Scoția. Și au venit niște fani din Scoția cu o donație pentru Asociația Obștească La Vie, care lucrează cu copiii aici, în Chișinău, și au adus și niște cadouri și vor face și ceva reparație aici, la Centru.”

„Prin sport suntem mai aproape. Vedem astăzi relația care există între Scoția și Moldova. Fanii din Scoția, oriunde merg, fac câte o donație pentru copii, în orișice țară în care merg ei. Și asta este foarte important.”


Microbiștii scoțieni au donat banii, pentru ca să fie construit un teren sportiv pentru copiii de la acest Centru.

„Copiii au nevoie de educație, de ajutor, de oportunități. Și vreau să fiu un sprijin pentru ei, un ajutor pentru ei.”

„Cu fanii din Scoția, oriunde merg ei, ei fac o donație pentru copii în orice țară în care ei merg. Și pentru că au venit astăzi în Moldova, ei au ales La Vie, să facă o donație pentru lucrarea de aici.”

Administratorul Asociației Obștești „La Vie”, care are peste 20 de copii în îngrijire, zice că banii donați astăzi vor fi folosiți pentru a duce la bun sfârșit unele proiecte.

„Este foarte importantă, pentru că atunci când nu investești în anumite lucruri ele se deteriorează. Acum câțiva ani, am construit terenul de sport și din lipse de finanțe trebuie să ne oprim. Aveam câteva planuri să facem cât de cât bun, util și folositor pentru comunitate și pentru noi în primul rând, pentru copii de la centrul nostru.”

Evenimentul s-a încheiat cu un meci prietenesc de fotbal între copiii de la Centrul de îngrijire și fanii din Scoția. Suporterii au venit la Chișinău, pentru a urmări meciul, care se joacă în această seara pe stadionul Zimbru, între naționalele de fotbal ale Republicii Moldova și Scoției, în cadrul Campionatului Mondial 2022.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?