X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Geniștii militari au nimicit 67 de obiecte explozive în luna februarie

7 mar. 2022,, 16:45   Societate
2372 0

Pe parcursul lunii februarie, echipele de geniu ale Armatei Naționale au executat 14 misiuni de deminare, fiind solicitate în localitățile din raioanele Ștefan Vodă, Fălești, Telenești, Orhei, Bălți, Cahul, Căușeni și Ungheni.

În urma cercetării solului, geniștii militari au depistat 67 de obiecte explozive și 5 185 de cartușe de diferit calibru.

Astfel, în perioada respectivă, grupele de deminare ale Batalionului Geniu „Codru” au executat două misiuni de deminare în satul Răscăieți, raionul Ștefan Vodă. În prima jumătate a lunii februarie, geniștii militari au neutralizat în această localitate 47 de obiecte explozive și 4 319 de cartușe, descoperite pe un cîmp arabil.

La 21 februarie curent, echipa de geniu a intervenit repetat în satul Răscăieți, unde a distrus patru proiectile de artilerie, 866 cartușe de diferit calibru, precum și patru grenade RPG-40.

Toate obiectele explozive datau din cel de-al Doilea Război Mondial și au fost lichidate în condiții de maximă securitate.


De la începutul anului curent, geniștii Armatei Naționale au nimicit un număr total de 88 de obiecte explozive și 7 885 de cartușe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав