X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Gavrilița, despre indexarea pensiilor cu 15%, la inflația de 30%

17 ian. 2023,, 14:30   Societate
5238 0

Pensiile se indexează cu 15%, deși inflația este de 30%, pentru că Guvernul se gîndește la toate păturile sociale, susține Natalia Gavrilița.

Invitată la emisiunea „Новая неделя”cu Anatolii Golea, șefa Executivului a punctat că atunci cînd s-au făcut calculele, a fost luată în considerarea rata media a inflației, transmite Noi.md cu referire la Realitatea.

Gavrilița a făcut referire la susținerea familiilor, tinerilor specialiști și majorarea salariilor. Ea a punctat că, astfel, cabinetul de miniștri „susține încrederea populației în viitorul Moldovei”.

„Putem discuta despre inflația medie, cumulativă. Dacă vă amintiți, anul trecut am modificat legislația. Avem premise care să permită să majorăm indexarea, dar anterior era inflație medie. Am ales indicatorul care credem că se potrivește cel mai bine contextului din acest an, pentru că Guvernul trebuie să creeze echilibru, să vadă ce limite ale bugetului are. Am avut politici bune de majorare a pensiilor în 2021 și 2022, putem indexa în acest an cu 15%, dar trebuie să păstrăm competivitatea locurilor de muncă, să susținem familiile tinere, tinerii specialiști, să creștem salariile la stat, am majorat salariu minim la stat și la privat, Trebuie să ne gîndim la toate păturile sociale și să susținem încrederea populației în viitorul Moldovei”, declară Gavrilița.

Referindu-se la crizele pe care le înfruntă țara, oficiala a punctat că măsurile nu trebuie luate după ce ele apar, ci este necesar să fie prevăzute și să fie create premise pentru soluționarea lor. În context, șefa Guvernului s-a lăudat cu proiectul de compensare a tarifelor la energie electrică și gestionarea crizei energetice.

0
0
0
0
36

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?