Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Frig și jale: O familie numeroasă a rămas fără casă în urma unui incendiu

27 noi. 2023,, 10:45   Societate
3390 0

Familia Bubulici din satul Chetrosu, raionul Drochia, în urma unui incendiu devastator, a pierdut tot ce-a avut. Familia are trei copii biologici și alți șapte înfiați, dintre care doi mai cresc și acum cu ei.

Durere fără margini acum pe chipul Lidiei Bubulici, rămasă fără de acoperiș deasupra capului. Era acasă împreuna cu unul din feciori cînd a izbucnit incendiul. Duceau lucrurui de acasă la muzeul din sat și mergînd pe drum, au văzut fum de la casa lor.

„Băiatul striga că de la casa noastră iese un fum negru. Cînd am ajuns și am deschis ușa era tot în flăcări nu puteai întra”, povestește femeia.

Familia Bubulici a educat 10 copii, șapte dintre ei sînt înfiați. Focul a mistuit totul pînă la temelie. Sinistrații au rămas doar cu hainele de pe ei. „Nu era posibil să intrăm: totul ardea, podul, pereții”, notează Noi.md cu referire la Moldova 1.

Unicul lucru găsit printre cenușă a fost figurina unui înger din ceramică. „Cred că Dumnezeu ne-a salvat viața”, spune Lidia Bubulici.


Primii care le-au sărit în ajutor au fost vecinii și rudele. „Îi vom ajuta, neamul ne este mare, o să iasă din criza asta. Paguba îi mare, dar paguba morală care o distruge emoțional îi și mai mar. A educat atîția copii, este o mamă atît de iubitoare și atît de bună”, spun rudele familiei Bubulici.

0
0
1
10
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?