Transnistria stiri: 1377
Eurovision stiri: 499

Fostul șef 112, despre tragedia de la Căușeni: „Serviciul și-a îndeplinit întocmai atribuțiile”

30 noi. 2023,, 08:14   Societate
5248 1

Liviu Oboroc, deja fostul director al Serviciului unic 112, în contextul în care ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, anunțase că l-a demis, a dezvăluit că a aflat despre situația din jurul său din presă și a evitat să comenteze declarațiile din spațiul public, inclusiv cele ale prim-ministrului Dorin Recean, dar a ținut să precizeze despre tragedia de la Căușeni că angajații săi și-a îndeplinit atribuțiile în conformitate cu legislația.

„Am aflat din presă despre solicitare. Eu nu sînt nicidecum în drept să comentez decizia prim-ministrului și respectiv, nu vă pot da niciun comentariu acum. Va fi emis un act administrativ în acest sens, asupra căruia promit că mă voi expune. Am mai văzut prin presă că se vehiculează că eu refuz, eu n-am spus nimănui că eu refuz, doar vreau să văd acel act sau dispoziția prim-ministrului. Serviciul 112 și-a îndeplinit întocmai atribuțiile sale de serviciu, conform legii, în situația creată”, a declarat Liviu Oboroc pentru tv8.md.

Prim-ministrul Dorin Recean a cerut demisia lui Liviu Oboroc la începutul ședinței Guvernului din 29 noiembrie. Se întîmplă după ce două persoane au fost găsite moarte luni, într-o mașină înzăpezită, la Căușeni. Persoanele au cerut ajutor la Serviciul 112, care a înregistrat 8 apeluri. Cazul este investigat de poliție, iar Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a inițiat o anchetă pentru a stabili, dacă tragedia este consecința nepăsării celor care ar fi trebuit să intervină pentru salvarea oamenilor. Între timp, socialiștii au cerut demisia șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Alexandru Oprea, pe motiv că instituția nu ar fi intervenit prompt și eficient la deszăpezire, iar replica IGSU este că nu comentează declarațiile politice.

3
1
2
6
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?