Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Foști angajați ai Departamentului Instituțiilor Penitenciare, dați pe mîna justiției. De ce sînt acuzați

6 feb. 09:47   Societate
3327 0

Doi foști angajați ai Departamentului Instituțiilor Penitenciare au fost deferiți justiției, fiind învinuiți de abuz de serviciu.

Cauza penală a fost pornită în noiembrie 2015, de către Centrul Național Anticorupție.

Potrivit probelor administrate, Departamentul Instituțiilor Penitenciare şi un agent economic, au încheiat în anul 2015, un contract de livrare a cărbunelui mai multor subdiviziuni ale Departamentului în sumă totală de 9 008 160 lei. Însă, unul din inculpați, ce la acel moment exercita funcția de director adjunct al DIP împreună cu șeful Direcției logistice, dădeau indicații telefonice șefilor secțiilor logistice din cadrul penitenciarelor sau nemijlocit șefilor penitenciarelor să semneze în rubrica „Primit bunurile” pe toate facturile fiscale de livrare a cărbunelui prezentate de reprezentanții furnizorului, indiferent de faptul dacă cărbunele indicat în facturi a fost livrat sau nu.

Prin urmare s-a stabilit, că din totalul volumelor de cărbune, livrat pentru fiecare instituție subordonată DIP, lipseau diferite cantități, în total fiindu-i cauzat Administrației Naționale a Penitenciarilor, un prejudiciu în sumă totală de aproximativ 400 000 lei.

În privința a patru învinuiți, la cererea lor a fost încetată urmărirea penală pe motivul intervenirii termenului de prescripție, iar ceilalți doi nu și-au recunoscut vinovăția și nu au exprimat acordul încetării urmăririi penale, cauza penală fiind trimisă pentru examinare în instanță.


Dacă vor fi găsiți culpabili de comiterea infracțiuni de abuz în serviciu, aceștia riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 6000 la 16000 lei sau cu închisoare de pînă la 3 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

4
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?