X 
Transnistria stiri: 1319
Eurovision stiri: 494

Fiscul atenționează că 30 decembrie e ultima zi operațională pentru încasări și plăți bugetare

27 dec. 2021,, 17:11   Societate
2092 0

Serviciul Fiscal de Stat informează despre faptul că, în anul curent, ultima zi operațională pentru încasări și plăți bugetare este data de 30 decembrie 2021.

În ultima zi lucrătoare a anului bugetar nu se efectuează operațiuni de încasări şi plăţi, ci doar operațiuni interne şi de încheiere a anului bugetar.

Astfel, în vederea evitării situațiilor imprevizibile, autoritatea fiscală recomandă efectuarea plăților la Bugetul Public Național în anul 2021 pînă la 30 decembrie 2021.

Potrivit legislației în vigoare, persoana trasă la răspundere pentru încălcare fiscală poate beneficia de o reducere cu 50% a amenzilor aplicate dacă achită în termen de 3 zile lucrătoare de la data înmînării deciziei asupra cazului de încălcare fiscală, sumelor calculate suplimentar spre plată la buget sau stinge obligaţia fiscală prin compensare.

În cazul aplicării sancțiunii contravenționale, contravenientul achită jumătate din amenda aplicată în termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la data aducerii la cunoștință a deciziei de aplicare a sancțiunii contravenționale.


Totodată, în funcție de caz, pentru a beneficia de reducerea cu 50% a amenzilor aplicate la data de 31 decembrie 2021, achitarea acestora poate fi efectuată în următoarele 3 zile lucrătoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?