X 
Puterea stiri: 7334
Criza energetică stiri: 1129

Fermierii cer să se vadă cu Natalia Gavrilița

6 sep. 12:00   Societate
1547 0

Nemulțumiți de atitudinea Guvernului față de situația dificilă în care s-au pomenit, fermierii anunță că fac încă o încercare pentru întîlnirea cu prim-ministra țării, Natalia Gavrilița, pe care o invită la discuții în data de 12 septembrie curent. În cazul în care această întrevedere nu va avea loc, agricultorii amenință cu proteste.

„Seceta severă a compromis în proporții de 80 - 90% recolta de porumb și în proporții de 60 - 70% recolta de floarea soarelui și sfeclă de zahăr.Embargoul la importul producției vegetale moldovenești în Federația Rusă a lovit dur în cele mai intensive subramuri ale agriculturii cum ar fi pomicultura și viticultura, care la fel au suferit în urma secetei. [...] În asemenea circumstanțe cumulative extrem de nefavorabile, în lipsa unei intervenții prompte din partea statului, foarte mulți fermieri mici și mijlocii din zonele rurale riscă să falimenteze în cîteva luni, ceea ce ar genera pierderea a zeci de mii de locuri de muncă și accelerarea migrației”, se arată în scrisoarea trimisă Nataliei Gavriliță de către fermieri.

În cadrul întrunirii, fermierii spun că-și doresc să discute cu Natalia Gavrilița despre revendicările lor votate unanim la ședința din 5 septembrie , care urmează să fie legiferate prin decizia Comisiei Situații Excepționale.

În cazul în care prim-ministra țării va refuza să se vadă cu fermierii, cei din urmă anunță că vor organiza proteste.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав