УМЕРЛО 1700

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Fermierii au fost blocați la intrare în Chișinău

Agricultorii care, de cîteva zile, protestează în mai multe raioane ale țării, au pornit spre Capitală pentru a protesta. La intrarea în orașul Chișinău, aceștia au fost blocați de zeci de mascați.

Imagini de la fața locului au fost distribuite pe o rețea de socializare, transmite Știri.md.

Potrivit protestatarilor, la protest se află circa 11.000 de agricultori.

Manifestanții susțin că scutierii au făcut zid în faţa fermierilor blocaţi la Dănceni şi nu le permit să intre în Capitală.

"sîntem pe traseul Chișinău-Hîncești. Aici ne-au blocat zeci de mascați. Oamenii așteaptă 24 de ore pentru a protesta pașnic, însă autoritățile nu ne permit să intrăm în capitală. Au venit cu bîte și gaze lacrimogene. E strașnic ce se întîmplă aici. Jos Dodon pentru așa guvernare!", a declarat un manifestant.


Un alt manifestant a declarat că, astăzi, în cadrul unei întrevederi cu premierul Ion Chicu din nou nu s-a ajuns la un numitor comun.

"Ne-a spus că în spatele nostru stă un partid politic și de aceea nu vom obține nimic. Mai mult, ne-a zis că nu au bani pentru că nu a fost aprobat creditul rusesc. Își bat Joc de noi", a menționat femeia.

Amintim că și ieri seara, fermierii au fost blocați de polițiști lîngă Dănceni, Ialoveni.

Ion Ceban susține că Chișinăul este sufocat de ambuteiaje, iar protestul agricultorilor ar provoca un ambuteiaj infernal. Ulterior, Ion Ceban, a declarat că le permite agricultorilor să protesteze la Gara de Sud, dar fără tractoare, pentru că blochează circulația în oraș. Edilul a îndemnat fermierii să-și lase tractoarele pe traseu.

Amintim că fermierii protestează de mai multe zile. Aceștia susțin că autoritățile fac doar promisiuni, în loc să vină cu soluții pentru a sprijini sectorul agricol, care s-a pomenit într-o situație dezastruoasă din cauza secetei și a grindinei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load