X 
Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

Federația Fermierilor cere îmbunătățirea politicii fiscale

3 sep. 2021,, 09:15   Societate
2695 0

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a avut, în după amiaza zilei de ieri, o ședință de informare cu reprezentanții Federației Naționale a Fermierilor din țara noastră, transmite Noi.md cu referire la safenews.md.

Părțile au discutat despre oportunitățile și provocările sectorului agricol din Republica Moldova.

Reprezentanții Federației Naționale a Fermierilor au salutat și au apreciat faptul că multe din obiectivele federației se regăsesc în Programul de Guvernare, pe acțiunile aferente agriculturii și au subliniat necesitatea creării Fondului de Garantare a Creditelor în agricultură și majorării fondului de subvenționare, cu accente sporite pe susținerea fermierilor tineri, mici și a femeilor fermier.

Totodată, reprezentanții Federației au menționat necesitatea perfecționării politicii fiscale pe întregul lanț valoric, dar și promovarea consumului de produselor autohtone, promovarea exportului de produse moldovenești, prin crearea unei platforme electronice cu informații despre produsele autohtone, cantitatea și certificarea acestora.

Ministrul a precizat că toate propunerile vor fi examinate, iar în funcție de relevanță acestora le vom reflecta în Planul de Acțiuni al Guvernului și în documentele de politici strategice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?